tisdag 28 februari 2012

Kvällsnöje


I vår familj så spelar vi ofta spel, tillsammans med barnen, barnen själva eller vi vuxna tillsammans med våra vänner. Det uppskattas av alla. Det kan vara ett enkelt och roligt sätt att lära känna varandra, och "bryta isen", så att det slipper bli så där pinsamt tyst om det är nya bekantskaper...

Varje jul så köper vi nya sällskapsspel som vi alla kan spela. Ett jätte bra tips på födelsedagspresent eller gå-bort-present, i stället för en blomma!

Roligt att göra något tillsammans på kvällen efter jobb och skola, i stället för att sitta framför tvn. 
Så i kväll spelade vi ett spel som faktiskt är jätte nyttigt att spela. Nyttigt i den bemärkelsen att man lär sig att använda andra ord.

Vi spelade:

Det lag som fyller sin rad med ordbrickor först vinner.Vilmer försöker förklara ordet på brickan med andra ord. Man har 30 sekunder på sig.

Barnen har blivit jätte duktiga på att förklara och beskriva olika saker efter att vi spelat detta ett antal gånger. Men vissa ord är svåra att beskriva...
Försök att beskriva "handboll" utan att säga varken "hand" eller "boll".


Ha en trevlig kväll alla tjejer


Kram


1 kommentar:

  1. Åh jag älskar att spela spel! Vi har det där, fast det var ett tag sedan vi spelade det! Ser fram emot att spela med sonen när han blir lite större!

    Kram Jennie

    SvaraRadera